Luftvärmepumpar Jönköping

FH35 Luftvärmepump

Mitsubishi FH35 värmepump

Köp Mitsubishi FH35
KJ35 Luftvärmepump

Mitsubishi KJ35 värmepump

Köp Mitsubishi KJ35
SF35 Luftvärmepump

Mitsubishi SF35 värmepump

Köp Mitsubishi SF35
FH25 Luftvärmepump

Mitsubishi FH25 värmepump

Köp Mitsubishi FH25

Fler luftvärmepumpar

Luftvärmepump från Svensk Kylservice

Luftvärmepumpar, eller luft-luftvärmepumpar som ännu bättre förtydligar vad denna värmepump använder för energikälla, är värmepumpar som pumpar in värme i en lokal via luften. Luftvärmepumpar är inte optimala för att värma upp ett hus med många rum, men tvärtom väldigt effektiv i stora, öppna lokaler eller i hus med öppen planlösning. Hör med oss på Svensk Kylservice så berättar vi mer om luftvärmepumpar!


Erbjuder svalka och värme

Luftvärmepumpen har en fördel som få andra uppvärmningslösningar erbjuder och det är att den istället för att sprida värme inne när det är kallt ute också kan sprida kyla inne när det är varmt ute. På grund av detta kallas luft-luftvärmepumpar ofta också komfortvärmepumpar.

I varmare länder, som de som ligger runt Medelhavet, är komfortvärmepumpar i standard i alla hem idag. Behovet av svalka när det är hett ute är lika stort som behovet av värme under årets kyligare dagar, dessutom trillar temperaturerna aldrig så lågt som de gör här hos oss i Norden.

Det är nämligen så att när temperaturen utomhus faller tillräckligt långt ner, gränsen går ungefär vid 15 minusgrader, så kan inte längre luftvärmepumpen värma upp, så som enda värmelösning är luftvärmepumpen lite riskabel, medan den som komplement till andra är en stor tillgång.

Så fungerar luftvärmepumpar

Energin som luftvärmepumpar använder hämtas från utomhusluften, sedan pumpas värmen in i husets luft. Luftvärmepumpar som säljs här i Sverige är anpassade efter vårt stränga klimat och våra kalla vintrar, men sjunker temperaturen för mycket finns det ingen värme för värmepumpen att utvinna. Man kan spara upp till 50 % på sina uppvärmningskostnader genom att installera en luftvärmepump. Välkommen att diskutera luftvärmepumpar med oss på Svensk Kylservice – vi ger dig all info du behöver!

Luftvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar